Visie Rob Boudewijn European Affairs

Rob Boudewijn European Affairs brengt beleidsmakers in de (rijks)overheid, ondernemers en NGO's beter op de hoogte van de (actuele en toekomstige) ontwikkelingen binnen de Europese Unie. De Europeanisering van het (nationale) beleid reikt steeds verder en er is inmiddels bijna geen (beleids)terrein meer waar het effect van "Europa" niet doorwerkt. Door een beter inzicht in en een goede kennis van de Europese context, kunnen beleidsmakers, ondernemers en NGO's effectiever opereren in de EU en hun resultaten optimaliseren!

Boudewijn European Affairs
Rob Boudewijn, wie ben ik?

Toegewijd aan mijn vak. Zonder zelfingenomenheid durf ik te zeggen dat ik door mijn jaren ervaring goed weet uit te leggen hoe “Europa” werkt. Met mijn kennis en expertise van ontwikkelingen binnen de EU help ik andere overheden en organisaties met toewijding en succes. Begonnen als publicist, redacteur en onderzoeker en met diepgaande maar brede ervaring als projectleider, adviseur, docent en trainer als Senior Fellow bij het Clingendael European Studies Programme, deel ik mijn kennis en expertise nu graag met u als zelfstandige.

Rob Boudewijn, waar kom ik vandaan…
Eigentijdse geschiedenis en internationale bedrijfscommunicatie waren mijn eerste studies, gevolgd door diverse (vaardigheids)trainingen. Centraal element in mijn werkzaamheden sindsdien is dat ik altijd op het snijvlak heb gewerkt van het ontwikkelen en in de markt zetten van (strategische) opleidingen, advies/consultancy en (beleids)onderzoek., altijd in een internationale/Europese context.

Vanaf 1999 was ik werkzaam als Senior Fellow voor het Clingendael European Studies Programme met werkzaamheden als projectleider, trainer, adviseur en (beleids)onderzoeker. In deze periode heb ik met het geven van trainingen en onderwijs mijzelf tot professional gemaakt op gebieden als Europese Unie, onderhandelingstechnieken, simulatietechnieken, besluitvorming in de EU, lobbyist in Brussel, acquisitie, consultancy en scenario technieken. Zelfstandig is wat ik nu ben, persoonlijk mensen adviseren is waar mijn hart ligt.

Klik hier voor een exacte weergave van mijn loopbaan (CV)

Visie Rob Boudewijn European Affairs
Rob Boudewijn European Affairs brengt ondernemers en beleidsmakers in de overheid beter op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de EU, waardoor zij hun ondernemerschap kunnen optimaliseren en resultaat boeken!